3D-mallinnus

3D-mallinnus

3D-mallinnus ja 3D–mallit ovat yleisesti käytössä rakenne- ja tuotesuuunnittelussa, mutta nykyään
yhä kasvavissa määrin myös markkinoinnissa ja tuotteiden esittelyssä asiakkaille. Varmasti
jokainen on joskus törmännyt esimerkiksi lehtiä tai asuntoilmoituksia selatessaan erilaisiin 3Dkuviin,
joita käytetään uusien tuotteiden tai valmisteilla olevien asuntojen mainostamiseen.
Nykyaikaisilla työkaluilla 3D-mallinnus voidaankin tehdä tarvittaessa niin tarkasti, että asiakas ei
edes tiedä katsovansa oikean tuotteen tai rakennuksen sijaan vain tietokoneella tehtyä 3D-kuvaa.

Mitä on 3D-mallinnus?

Ahjonrinne_Image02A_MOD3D-mallinnuksessa on kyse yksinkertaisesti siitä, että kaksiulotteiset, eri suunnilta tehdyt piirrustukset muutetaan yhdeksi kolmiulotteiseksi kuvaksi, jota voidaan haluttaessa tarkastella mistä kuvakulmasta tahansa. Mallinnuksen tarkkuus ja viimeistely riippuu käyttökohteesta, sillä esimerkiksi tuotesuunnitteluprosessissa mallinnetaan usein yksinkertainen ja selkeä hahmotelma lopputuotteesta, kun taas vaikkapa sisustusmateriaaleja valittaessa halutaan yleensä maksimoida kuvan tarkkuus lisäämällä kuvaan varjoja ja valonlähteitä tuomaan kuvaan realistisuutta.

Valtavasti käyttökohteita

Rakennus- ja metallialalla 3D-malleja on käytetty jo pitkään uusien tuotteiden tai rakennusten
suunnittelun apuna, mutta mallinnusmenetelmien kehittyessä kolmiulotteisia malleja tapaa
nykyään yhä useammin lähes millä tahansa alalla. Alla muutamia tyypillisimpiä 3D-mallien
käyttökohteita.

  • Rakennusten suunnittelu ja esittely. Rakennussuunnittelussa 3D-mallinnus on arkipäivää, niin itse rakenteiden suunnittelussa kuin asuntojen istuttamisessa maisemakuvaan. Tarkkojen 3D-mallien ansiosta voidaan suunnitella kokonaisia asutusalueita yhdeksi kuvaksi, jonka perusteella suunnittelijat voivat päättää parhaiten yhteen sopivat materiaalit ja värit rakennuksiin.
  • Sisustus. Nykyään sisustus on yksi nopeiten yleistyvistä 3D-mallinnuskohteista, kun nykyaikaisilla työmenetelmillä voidaan tehdä nopeasti lähes valokuvan tasoisia kuvia vaihtuvista kuvakulmista. 3D-mallin avulla sisustussuunnittelijoiden on helppo sommitella yhteen eri materiaaleja sekä värejä, ja muutosten tekeminen yhdessä asiakkaan kanssa onnistuu vaivattomasti.
  • 3D-tulostus. Yksi lähitulevaisuuden suurimmista käyttökohteista 3D-suunnittelulle ovat varmasti 3D-tulosteet. Markkinoille on hiljattain alkanut tulemaan yhä edullisempia kujuttajakäyttöön tarkoitettuja 3D-tulostimia, joilla erilaisten objektien, kuten ruokailuastioiden tai koriste-esineiden tulostaminen onnistuu jatkossa kotikonstein.
  • Mainoskuvat. Uusien tuotteiden markkinointi lähtee tyylikkäistä mainoskuvista. Toisin kuin uskotaan, mainoskuvatkaan eivät aina ole kameralla otettuja, vaan valokuvantarkkoja 3D-malleja voidaan käyttää aivan yhtä hyvin. Mallien käyttö mainoskuvissa on yleistä mm. siksi, että yhdestä 3D-mallista on helppo ottaa yksittäisiä eri kuvakulmista, ja väriasetuksia voidaan muutella halutusti vastaamaan käyttötarkoitusta.

Tunturimedia tarjoaa 3D-mallinnusta ammattitaidolla

Tunturimedia on vuonna 2011 perustettu suomalainen graafiseen suunnitteluun ja verkkopalveluiden toteuttamiseen erikoistunut yritys, joka tarjoaa nyt myös 3D-mallinnusta ja visualisointia ammattitaidolla kaikenlaisiin kohteisiin. Alan johtavia menetelmiä ja ohjelmistoja käyttäen voimme taata lopputuloksen laadun ja nopeuden, unohtamatta kilpailukykyistä hinnoitteluamme.

Portaistetun hinnoittelumme ansiosta voimme toteuttaa mallinnustyöt käyttötarpeen mukaan aina yksinkertaisista havainnekuvista valokuvantarkkoihin ja viimeisteltyihin mainoskuviin, tarvittaessa myös informatiivisena ja näyttävänä animaatiovideona. Voit lukea lisää 3D palveluistamme, ja katsoa töitämme referenssigalleriasta.

Tallennettu kategorioihin Yleinen Avainsanat , , , , , , , , , , , |

Ota yhteyttä